Vad är utvecklingsnätverken för arbetsmiljöledning?
Utvecklingsnätverken för arbetsmiljöledning kompletterar våra arbetsgivarkunders utvecklingsarbete inom arbetsmiljöledning.
De regionala utvecklingsnätverken för arbetsmiljöledning är avsedda för alla proffs inom hr, arbetshälsa och arbetarskydd som arbetar med frågor kring arbetsförmåga och arbetshälsa i kommunsektorn, staten, välfärdsområden, FPA eller Finlands Bank.
Välfärdsområdenas utvecklingsnätverk för arbetsmiljöledning är avsett för arbetshälsochefer och samordnare för arbetsförmågan eller personer med motsvarande uppgifter i välfärdsområdena.
Att gå med i nätverken binder dig inte till något. Du kan välja de evenemang som intresserar dig och som bäst motsvarar din organisations behov.
Endast arbetsgivarkunder hos Keva kan delta i nätverken.
Kevas projekt Hållbart arbetsliv och utvecklingsnätverkens roll i projektet
Kevas mångsidiga nätverksverksamhet fungerar som en plattform för samutveckling av resultaten av projektet Hållbart arbetsliv och för spridning av dem till hela den offentliga sektorn. Nätverken sammanför aktörer i den offentliga sektorn och möjliggör ömsesidigt lärande och problemlösning över organisations- och sektorgränser samt utveckling av bästa praxis för arbetsmiljöledning.
Med hjälp av nätverksverksamheten har alla Kevas arbetsgivarkunder möjlighet att delta i det utvecklingsarbete som utförs medan projektet pågår. Utöver de befintliga nätverken är målet att tillhandahålla sådan nätverksverksamhet där sektorspecifika utmaningar beaktas.
Projektet har beviljats statsbidrag från Finlands program för hållbar tillväxt som finansieras ur EU:s facilitet för återhämtning och resiliens.
Hur kommer jag med?
Du kommer med i verksamheten i det riksomfattande nätverket och de regionala nätverken genom att anmäla dig och delta i nätverkens evenemang (se kommande evenemang nedan). Du kan också skicka dina uppgifter till oss med den här blanketten:
Anmäl dig till det riksomfattande nätverket (Anmälningsblanketten är på finska, likaså nätverksträffarna och allt material).
Anmäl dig hos kundchefen för ditt välfärdsområde om du vill ansluta dig till välfärdsområdets utvecklingsnätverk - kontaktuppgifter nedan.
Vad går nätverkens verksamhet ut på?
Vi utvecklar och utformar en helhet av arbetsmiljöledning med hjälp av vilken vi alla kan svara på de nya behoven inom arbetslivet. Vi stärker dialogen mellan alla parter som är involverade i arbetsmiljöledning.
Vi främjar flexibilitet, snabba insatser, självstyrning och gemenskapsstyrning, förståelse om helheter, kontinuerligt ömsesidigt lärande samt samarbete och nätverksliknande verksamhet. Vi lyfter fram fenomen som är intressanta med tanke på arbetsmiljöledning.
Tillsammans kan vi påverka arbetsmiljöledningens kvalitet och genomslagskraft, hanteringen av riskerna och kostnaderna för arbetsoförmåga samt smidigheten och välbefinnandet i arbetet.
Regionala utvecklingsnätverk
De regionala utvecklingsnätverken fokuserar på aktuella teman för arbetsgivarna i ett visst område och frågor som uppstår i det praktiska arbetet.
De regionala nätverksmötena innebär en dialog med jämlikar kring ett gemensamt tema. I träffarna tar man upp aktuell forskningsinformation och sakkunskap och presenterar exempel på våra kunders utvecklingsarbete i praktiken.
Välfärdsområdenas utvecklingsnätverk för arbetsmiljöledning
Välfärdsområdenas utvecklingsnätverk för arbetsmiljöledning är avsett för arbetshälsochefer och samordnare för arbetsförmågan. Det kopplar välfärdsområden över hela landet samman till gemensamt lärande och utbyte av information och erfarenheter. Nätverket producerar nya tankar, idéer och lösningar för att lösa utmaningarna med personalens ork och arbetskraftens tillräcklighet. Nätverket samlar forskningsdata, expertis och erfarenheter från jämlikar.
Utvecklingsnätverken och Kevas Inlärningsmiljö
Som nätverksmedlem får du tillgång till Kevas Inlärningsmiljö där du kan utnyttja nätverkens material och inspelningar samt kundernas bästa praxis och lösningar på frågor kring arbetsförmågan.
Som nätverksmedlem får du tillgång till mångsidiga material om arbetsförmåga och arbetshälsa i Kevas Inlärningsmiljö. Nätverksmedlemmar behöver inte skapa några separata koder för tjänsten Inlärningsmiljö. Om du vill ha användarrätt till tjänsten också för cheferna i din organisation hittar du anvisningar för att skapa koder på sidan Inlärningsmiljö.
Läs mer om Inlärningsmiljön: Inlärningsmiljö