Mitä työkykyjohtamisen kehittämisverkostot ovat?
Työkykyjohtamisen kehittämisverkostot täydentävät työnantaja-asiakkaidemme työkykyjohtamisen kehittämistyötä.
Alueelliset työkykyjohtamisen kehittämisverkostot on tarkoitettu kaikille kunta-alalla, valtiolla, hyvinvointialueilla, Kelassa tai Suomen Pankissa työkyky- ja työhyvinvointiasioiden parissa työskenteleville HR-, työterveys- ja työsuojelun ammattilaisille.
Hyvinvointialueiden työkykyjohtamisen kehittämisverkosto on tarkoitettu hyvinvointialueiden työhyvinvointipäälliköille ja työkykykoordinaattoreille tai vastaavissa tehtävissä hyvinvointialueilla työskenteleville.
Verkostoihin liittyminen ei sido sinua mihinkään. Voit poimia tarjonnastamme sinua kiinnostavat ja organisaationne tarpeisiin parhaiten sopivia tapahtumia ja tilaisuuksia.
Verkostoihin voivat osallistua vain Kevan työnantaja-asiakkaat.
Kevan Kestävää työelämää -hanke ja kehittämisverkostojen rooli hankkeessa
Kevan monipuolinen verkostotoiminta toimii foorumina Kestävää työelämää -hankkeen tuotosten yhteiskehittämisessä ja levittämisessä koko julkiselle alalle. Verkostot kokoavat yhteen julkisen sektorin toimijoita mahdollistaen organisaatio- ja sektorirajat ylittävää vertaisoppimista, ongelmanratkaisua sekä parhaiden työkykyjohtamisen käytäntöjen rakentamista.
Verkostotoiminnan avulla kaikkien Kevan työnantaja-asiakkaiden on mahdollista osallistua hankkeen aikana tehtävään kehitystyöhön. Olemassa olevien verkostojen lisäksi pyritään tarjoamaan verkostotoimintaa, jossa huomioidaan toimialakohtaiset haasteet.
Hanke on saanut valtionavustusta EU:n elpymis- ja palautumistukivälineestä rahoitettavasta Suomen kestävän kasvun ohjelmasta.
Miten pääset mukaan?
Alueellisen verkoston toimintaan pääset mukaan ilmoittautumalla ja osallistumalla ko. verkostojen tapahtumiin (katso tulevat tapahtumat alta) tai lähettämällä meille tietosi tällä lomakkeella:
Ilmoittaudu alueellisiin verkostoihin
Hyvinvointialueiden kehittämisverkostoihin voit ilmoittautua oman alueesi asiakaspäällikölle.
Mitä verkostoissa tehdään?
Kehitämme ja muotoilemme sellaista työkykyjohtamisen kokonaisuutta, jonka avulla me kaikki pystymme vastaamaan uudenlaisiin työelämän tarpeisiin. Vahvistamme vuoropuhelua työkykyjohtamisen kaikkien osapuolten kesken.
Edistämme ketteryyttä, nopeaa reagointia, itse- ja yhteisöohjautuvuutta, kokonaisuuksien ymmärtämistä, jatkuvaa vertaisoppimista sekä yhteistyötä ja verkostomaista toimintaa. Nostamme esiin työkykyjohtamisen kannalta kiinnostavia ilmiöitä.
Vaikutamme yhdessä työkykyjohtamisen laatuun ja vaikuttavuuteen, työkyvyttömyysriskien hallintaan ja työkyvyttömyydestä aiheutuviin kustannuksiin, työn sujuvuuteen ja hyvinvointiin työssä.
Alueelliset kehittämisverkostot
Näissä kehittämisverkostoissa keskitytään samalla alueella toimivien työnantajien ajankohtaisiin aiheisiin ja käytännön työstä nouseviin kysymyksiin.
Alueellisissa verkostotapaamisissa käydään vertaisten vuoropuhelua yhteisen teeman kautta. Tapaamisissa tuodaan ajankohtaista tutkimus- ja asiantuntijatietoa sekä käytännön esimerkkejä asiakkaidemme käytännön kehitystyöstä.
Hyvinvointialueiden työkykyjohtamisen kehittämisverkosto
Hyvinvointialueverkosto on työhyvinvointipäälliköiden ja työkykykoordinaattoreiden verkosto, joka yhdistää valtakunnallisesti hyvinvointialueet yhteisen oppimisen, tiedon jakamisen ja kokemusten vaihdon äärelle. Verkosto tuottaa uusia ajatuksia, ideoita ja ratkaisuja henkilöstön jaksamisen ja työvoiman riittävyyden haasteiden ratkaisemiseen. Verkosto kokoaa yhteen tutkimustiedon, asiantuntijuuden ja vertaisten kokemukset.
Kehittämisverkostot ja Kevan Oppimisympäristö
Verkostolaisena pääset Kevan Oppimisympäristöön hyödyntämään verkostojen materiaaleja ja tallenteita sekä asiakkaiden hyviä toimintamalleja ja ratkaisuja työkyvyn kysymyksiin.
Verkoston jäsenenä saat käyttöösi Oppimisympäristön ja sitä kautta myös muita monipuolisia työkykyyn ja työhyvinvointiin liittyviä materiaaleja. Verkostolaisten ei tarvitse luoda erikseen tunnuksia Oppimisympäristöön. Jos haluat käyttöoikeuden myös organisaatiosi esihenkilöille, löydät ohjeet tunnusten tekemiseen Oppimisympäristö-sivulta.
Katso tarkemmat tiedot Oppimisympäristöstä:Oppimisympäristö