Työkykypolkuja-oppimispeli
Työkyky on monen tekijän summa. Joskus työkyky heikkenee ennakoivista työkyvyn tukitoimista huolimatta. Työpaikan toimintamallit ja tiivis yhteistyö esihenkilöiden, työterveyshuollon ja työntekijän välillä ovat avainasemassa, kun suunnitellaan toimia sujuvan työssä jatkamisen tukemiseksi.
Työkykypolkuja-oppimispeli on suunniteltu esihenkilöille, HR-toimijoille ja työterveyshuolloille. Peli on suunniteltu yhdessä pelattavaksi esimerkiksi työpajoissa, mutta se toimii hyvin myös itsenäisessä käytössä. Pelin avulla tarkastellaan organisaation omia toimintamalleja osatyökykyisen työntekijän työssä jatkamisen ja työhön palaamisen tukemisessa.
Oppimispeli sopii hyvin esimerkiksi aktiivisen tuen mallin läpikäymiseen ja esihenkilöiden työkykyjohtamisen vahvistamiseen.
Pelin aikana pelaajat valitsevat yhden neljästä hahmosta ja sitten tekevät valintoja esimerkkitapauksen työkykyyn ja organisaation toimintamalleihin perustuen, pohtivat sekä yhdessä pelattaessa keskustelevat eri vaihtoehdoista ja etenevät vastausten mukaisesti. Pelin kulku ohjaa pohtimaan ja keskustelemaan työkyvyn tuen prosesseista, eri toimijoiden rooleista, vastuista ja yhteistyöstä. Työpajassa pelin pelaamiselle ja yhteisille keskusteluille kannattaa varata 1,5-2h.
Kuinka Työkykypolkuja-peliä pääsee pelaamaan?
Työkykypolkuja-oppimispeli on kaikkien Kevan työnantaja-asiakkaiden hyödynnettävissä Kevan Oppimisympäristössä. Kevan Oppimisympäristöön tarvitset käyttäjätunnukset. Katso ohjeet Oppimisympäristön käyttäjätunnusten tilaamiseen täältä.
Oppimispeliä voi pelata suomen tai ruotsin kielellä ja soveltuu pelattavissa joko yksin tai ryhmissä.
Oppimispeliä tukevat muut sisällöt Oppimisympäristössä
Pelin ohessa ja sen sisältöä tukemaan suosittelemme tutustumaan Kevan Oppimisympäristön muihinkin Työkyvyn tuen perusteet esihenkilöille -oppimiskokonaisuuden sisältöihin.
Tukimateriaalia pelin hyödyntämiseen etä- ja lähityöpajassa löydät Oppimisympäristön Työnantajan digitaaliset palvelut -sisällöistä (oppimiskokonaisuudesta Työkykyjohtamisen ja työterveysyhteistyön kehittäminen).