Keva osti Stockmannin Helsingin tavaratalokiinteistön

Keva Talous ja sijoittaminen
Keva Talous ja sijoittaminen

Keva on ostanut Stockmannin Helsingin tavaratalon kiinteistön. Stockmann jatkaa pitkäaikaisella sopimuksella vuokralaisena, myös muiden vuokralaisten sopimukset jatkuvat pääosin nykyisellään. Kiinteistö on täyteen vuokrattu.

Kunta-alan eläkkeiden rahoituksesta vastaavalle Kevalle investointi tarjosi hyvän mahdollisuuden kasvattaa kiinteistösalkkua.

Kyseessä on keskeisellä paikalla sijaitseva historiallinen arvokiinteistö, joka sopii Kevan pitkäjänteiseen kiinteistösijoitusstrategiaan ja jonka tuotto-odotus vastaa Kevan eläkerahaston pitkän aikavälin tavoitteita, Kevan toimitusjohtaja Jaakko Kiander sanoo.

- Investointi tukee Kevan tavoitetta saada eläkevaroille vakaa ja riittävä reaalituotto. Suojautuminen inflaatioriskiltä on eläkevakuuttajalle tänä päivänä entistä tärkeämpää, Kiander lisää.

Kevalla on kiinteistösalkussaan sekä asuntoja että toimitiloja yhteensä noin 130 kohteessa pääosin pääkaupunkiseudulla ja kasvukeskuksissa Suomessa. Suorien kiinteistösijoitusten markkina-arvo oli viime vuoden lopussa noin 2,9 miljardia euroa.

Keva onkin yksi Suomen suurimmista toimitilojen tarjoajista.

- Olemme keskittyneet laadukkaisiin kohteisiin, joita kehitämme aktiivisesti yhdessä vuokralaistemme kanssa, Kevan kiinteistösijoitusjohtaja Calle Roselius kuvaa.

- Sijainnin merkitys on kiinteistömarkkinoilla keskeinen. Stockmannin tavaratalon sijainti on paras mahdollinen ja näemme siksi sen säilyttävän asemansa myös tulevaisuudessa, Roselius toteaa.

stockmann-1000x667.jpg

Kevan kiinteistösijoitukset

Kevan suorat kiinteistösijoitukset muodostuvat suorista sijoituksista kotimaisiin kiinteistöihin ja kiinteistöosakkeisiin sekä sijoituksista pohjoismaisiin yhteissijoituksiin. Kiinteistösijoitusten markkina-arvo oli viime vuoden lopussa noin 2,9 miljardia euroa.

Kevan suorissa kiinteistösijoituksissa on noin 130 kiinteistösijoituskohdetta, joiden vuokrattava pinta-ala oli vuoden 2021 päättyessä noin 970 000 m². Kiinteistöt sijaitsevat pääosin pääkaupunkiseudulla ja kasvukeskuksissa Suomessa. Kiinteistösijoitukset jakaantuvat arvoltaan toimistoihin (33%), asuntoihin (27%), liike- ja kauppakeskuksiin (24%), hotelleihin (10%) sekä muihin kiinteistöihin (6%).

Kevan omistamia kiinteistöjä ovat muun muassa:

 • Gasellikorttelin kiinteistökokonaisuus Helsingin ydinkeskustassa
   
 • HTC Vega ja Santa Maria -rakennukset Helsingin Ruoholahdessa
   
 • Turun Länsirannan kaupunginosassa asuntoja, toimistoja sekä Turun konservatorion ja Taideakatemian kiinteistöt
   
 • yrityspuistot ja toimitilakiinteistöt, esimerkkeinä Munkkivuoren Huudi, Tampereen Farmi, Pitäjänmäen Voltti ja Valimo, Työpaja Kalasatamassa sekä Vaasan Powergate
   
 • lukuisia hotellikiinteistöjä, muun muassa Sokos Hotel Ilves, Sokos Hotel Vantaa, Sokos Hotel Albert, Sokos Hotel Vaakuna Rovaniemi ja Marriot Courtyard Tampereella
   
 • Kauppakeskuksia, muun muassa Goodman Hämeenlinnassa, Kauppakeskus Like Tampereella, Kauppakeskus Minna ja Viihdekeskus Kuopiossa sekä puolet kauppakeskus Sellosta Espoossa
   
 • noin 4 000 vuokra-asuntoa eri puolilla Suomea

Kaikki vuokrattavat toimitilat verkossa: toimitilat.keva.fi

Keva on Suomen suurin eläkevakuuttaja, joka huolehtii kunta-alan, valtion, kirkon, Kelan henkilöstön, Suomen Pankin ja uusien hyvinvointialueiden eläkeasioista. Palvelemme yhteensä 1,3 miljoonaa julkisen sektorin työntekijää ja eläkkeensaajaa. Vastaamme kunta-alan henkilöstön eläkkeiden rahoittamisesta ja eläkevarojen sijoittamisesta. Kevan sijoitusomaisuuden markkina-arvo oli vuoden 2021 lopussa yhteensä 66,8 miljardia euroa.

Lisätiedot: 

Stockmannin pörssitiedote: Stockmann on sopinut myyvänsä Helsingin keskustan tavaratalokiinteistönsä ja solminut pitkäaikaisen takaisinvuokrasopimuksen